تبلیغات

تاریخچه نرم اقزارهای حسابداری

تاریخچه نرم اقزارهای حسابداری

 

  تاریخچه و چگونگی پیدایش نرم افزارهای

حسابداری و مالی  و انواع آنها در ایران

 

در این تحقیق و بررسی بدون هیچگونه سؤ نیت و هیچ غرضی  و با احترام کامل به تمامی متخصصین و برنامه نویسان و حسابداران و طراحان نرم افزارهای حسابداری و مالی فقط و فقط می خواهیم  چند نرم افزار حسابداری را با یکدیگر از لحاظ میزان کارآئی و قیمت آنها  مقایسه و بررسی نموده تا انشا الله تمامی دوستان عزیزی که اگر تخصص های مالی ندارند نسبت به نرم افزارهای حسابداری  به اشرافی مطلوب رسیده و با دید باز و آگاهانه  نرم افزارهای مایل به طبع خود را انتخاب و تنها دعا گوی ما باشند .

اگر  نام نرم افزارها و یا شرکتهایی برده می شود صرفا به جهت نقد و بررسی و مقایسه آنها با یکدیگر بوده و نویسنده مطلب به هیچ وجه سؤ نیتی نداشته و اهانتی به آنها ننموده و اتفاقا زحمات همکاران خود را در این عرصه قدر نهاده و دست تمامی زحمت کشان این عرصه ( طراح و برنامه نویسان سیستمهای حسابداری و مالی ) را با کمال افتخار بوسه می زند که این کمترین قدر دانی از زحمات این عزیزان است :

ابتدا لازم است جوانان عزیز و دوستان گرامی در خصوص تاریخچه  به وجود آمدن اولین سیستمها و نرم افزارهای حسابداری رایانه ای تا 2 دهه  قبل ( 20 سال گذشته تا حال  ) بطور واقعی و مستند آشنا شوید نه آنکه هر فرد و یا هر شرکتی برای تبلیغات و جلب نظر دیگران  می فرمایند ما اولین هستم وووو .....  و چون هر شرکت یا فردی می گوید ما اولین هستیم که نرم افزار حسابداری نوشته ایم  پس کمی به عقب برمی گردیم که با تحقیق و اسناد و مدارک معتبر تاریخی ببینیم که واقعیت چیست   :

از سال 1360 آغاز می کنیم  در آن زمان رشته کامپیوتر در دانشگاهها وجود نداشت و تنها یک مرکز آموزشی در تهران  به نام  مرکز کامپیوتر شهید شمسی پور در میدان ونک خیابان برزیل  در این رشته دانشجوی آزاد می پذیرفت و آموزش می داد .

از اولین سیستمهای عامل که کامپیوتر ها و نرم افزارهای رایانه ای را راه می انداخت سیستم عامل Dos   استفاده شده و اولین  زبانهای برنامه نویسی تحت سیستم عامل Dos که مورد آموزش و استفاده قرار می گرفت زبانهای  cobol / pl1 / fortran  و بعد  c / pascal  و بعد basic  و بعد foxpro /  quatropro  برای برنامه نویسی استفاده می شد .

به علت آنکه زبانهای برنامه نویسی و یاد گیری آنها بسیار دشوار بود متخصصین برنامه نویسی نیز در کشور بسیار اندک و شاید به تعداد انگشتان دست هم نبود .

از آنجا که  کامپیوتر یک وسیله حسابگر سریع و دقیق بود افرادی که برنامه نویسی می دانستند سعی کردند نرم افزارهایی بنویسند که در امور حسابداری و مالی از آن کمک گرفته و برنامه هایی بنویسند که عملیات حسابداری  و محاسبات را بیشتر کامپیوتر انجام دهد .

 افراد زیادی نرم افزارهای حسابداری مختلفی ابتدا برای ادارات و سازمانهای مختلف نوشتند و بعد سعی کردند این نرم افزارها را به بازار و میان مردم آورده و مشاغل دیگر هم از این نرم افزارها استفاده نمایند .

 بطور دقیق نمی توان گفت که واقعا اولین نرم افزار حسابداری در ایران را چه کسی نوشته و نام آن چه بوده است چون در آن زمان مثل الان  نرم افزارها نام خاصی نداشتند و برنامه نویسان آنها هم یا متخصصین بسیار نخبه ای بودند که نمی شد به راحتی آنها را در کوچه و خیابان دید و شناخت و یا دسترسی به آنها بسیار مشکل بود .

 اما به جرات می توان گفت که از اولین نرم افزارهای حسابداری نوشته شده  در ایران  نرم افزار حسابداری  ACC   بود که فقط ( ثبت  سند حسابداری و دفتر روزنامه و دفتر کل و دفتر تفصیلی و یک تراز آزمایشی 4 ستونی داشت )  حجم این نرم افزار حدودا  09 / 1 مگابایت بوده و تنها روی یک دیسکت فلاپی جا می گرفت و به رایگان در اختیار همه قرار داشت این نرم افزار حدودا 4 سال  بسیار محبوب و مورد استفاده شرکتها افراد و سازمان ها قرار گرفت ( هنوز هم بسیاری از حسابداران آن را به خوبی می شناسند )  این نرم افزار حسابداری به زبان  Foxbase  که نسخه های ابتدایی زبان برنامه نویسی Foxpro  بود توسط آقای منصور بروجردیان طراحی و برنامه نویسی شده بود .

نام آقای منصور بروجردیان  در نرم افزار حسابداری فوق و تاریخ ایجاد و کامپایل فایل های نرم افزار که در سال 1368 انجام گرفته است ( در سالی که هیچ نرم افزار حسابداری موجود نبوده ) خود سند بسیار معتبر و گویایی بر این ادعاست که هنوز هم موجود است .

 بعد ها افراد و اشخاص حقیقی و حقوقی دیگر هم وارد عرصه برنامه نویسی نرم افزارهای حسابداری شده و از پیشگامان این عرصه می توان به ترتیب  واقعی متکی به اسناد زنده و بسیار معتبر از

 نرم افزارهای :

 -         نرم افزار حسابداری مستوفی

-         نرم افزار حسابداری چرتکه

-         نرم افزار حسابداری برلیان

-         نرم افزار حسابداری رایورز

-         نرم افزار حسابداری پارس سیستم

-         نرم افزار حسابداری پارسا 2000

-         نرم افزار حسابداری نوین

-         نرم افزار حسابداری ناپال

-         نرم افزار حسابداری خیام

-         نرم افزار حسابداری شایگان

-         نرم افزار حسابداری رایانگان فردا

-         نرم افزار شماران سیستم

-         نرم افزار حسابداری آوین تک

-         نرم افزار حسابداری سینا پیوند

 نام برد .

توضیح مهم : (  اسامی یاد شده بطور مستند و واقعی  بوده که از سال  1370 دارای نرم افزار حسابداری بوده اند و حضورشان در جامعه تایید شده بوده و دارای سوابق درخشان نرم افزارهای حسابداری و مالی هستند  که قطعا تا زمانی که می خواستند نرم افزار خود را آماده کرده و به بازار ارائه نمایند حتما از 3 سال قبل از این تاریخ وجود داشته اند و مشغول کار بوده اند .

 سند زنده این اسامی و استناد آن  ماهنامه ( حسابدار ) از  انجمن حسابداران خبره ایران شماره 120 در تیر ماه سال 1376  می باشد ) . 

 نرم افزارهای حسابداری نامبرده شده فوق همگی تحت  سیستم عامل Dos  نوشته شده و برخی از آنها  بعد از مدتی و با آمدن سیستم عامل Windows   نرم افزارهای خود را  یا با آن سازگار نمودند و یا مجددا آنها را  در محیط  سیستم عامل Windows  بازنویسی کردند .

 بطور مستند و واقعی اولین نرم افزار حسابداری که تحت سیستم عامل Dos   بود و مجددا  در محیط Windows بازنویسی شد  نرم افزار (  حسابداری ناپال  ) از شرکت ایده آل سیستم بود  

و بعد از آن نرم افزار حسابداری رافع و بعد تدبیر و......

پس طبق اسناد و شواهد بسیار معتبر و زنده  هیچوقت اولین یا حتی دومین یا حتی پنجمین نرم افزار حسابداری تحت Windows  نرم افزار حسابداری دیگری مثل  ( حسابداری هلو  ) نبوده است .

به همین ترتیب  و همانطور که گفته شد شرکتها و یا افرادی که دارای نرم افزار حسابداری بودند  نرم افزارهای خود را  یا با Windows  سازگار نمودند و یا مجددا آنها را  در محیط  سیستم عامل Windows  بازنویسی کردند و  تعدادی شرکت و یا نرم افزار جدید هم در این برهه  برای نخستین بار شروع به برنامه نویسی نرم افزار حسابداری نمودند .

 از شرکتها و یا  نرم افزارهای جدیدی که کاملا تحت Windows  برنامه نویسی شدند و قبل از آن

فاقد هر گونه نرم افزار حسابداری حتی تحت  Dos  بودند و یا حتی بعضا هنوز وجود نداشته اند که در این زمینه کار کرده باشند و بعد ها شرکتی تشکیل داده و به کمک متخصصین خود وارد عرصه طراحی و برنامه نویسی نرم افزارهای حسابداری و مالی شدند  می توان به نرم افزارهای ذیل اشاره کرد :

-         نرم افزار حسابداری رافع  ( تحت Dos  هم داشته است )

-         نرم افزار حسابداری حسابدار

-         نرم افزار حسابداری حسابرس

-         نرم افزار حسابداری تدبیر

-         نرم افزار حسابداری حسابگر

-         نرم افزار حسابداری پیشرو

-         نرم افزار حسابداری فراپیام

-         نرم افزار حسابداری فراگستر

-         نرم افزار حسابداری توازن

-         نرم افزار حسابداری نماد ایران ( تحت Dos  هم داشته است )

-         نرم افزار حسابداری طراح سیستم

-         نرم افزار حسابداری حسابیار

-         نرم افزار حسابداری رایین

-         نرم افزار حسابداری هلو

-         نرم افزار حسابداری سیماد

-         نرم افزار حسابداری سیاق ( تحت Dos  هم داشته است )

-         نرم افزار حسابداری نفیس

-         نرم افزار حسابداری پازار

-         نرم افزار حسابداری آسمان

-         نرم افزار حسابداری سکه

-         نرم افزار حسابداری پیوست

-         نرم افزار حسابداری پاتریس

 

هرکدام از این نرم افزارها  دارای کارآئی ها / مزایا و معایب  مختلف بوده و هرکدام قیمت های متفاوتی داشته و به فروش رسیده اند .

 در بحث کارآئی های نرم افزارهای حسابداری  به نکات مهمی می توان اشاره نمود و آن این است که پدید آورنده گان  این نرم افزارها  آنها را به چند دسته  تخصصی تقسیم نمودند مثل :

-         سیستم حسابداری مالی 

-         سیستم حسابداری انبار یا انبارداری

-         سیستم خرید و فروش و صدور فاکتور

-         سیستم صندوق و بانک و عملیات چک

-         سیستم حسابداری حقوق و دستمزد

-         سیستم  بودجه و گزارشات

-         سیستم خرید داخلی و بازرگانی و تدارکات

-         سیستم حسابداری صنعتی و قیمت تمام شده

-         وووو......

 و افراد یا اشخاص و یا شرکتهایی که خواستار هریک از این سیستمها هستند می توانند هریک را جداگانه خریداری نموده و چنانچه همه را با هم بخواهند می توانند تمام این سیستم ها را یکجا خریداری نموده و  داشته باشند .

وقتی که تمامی این سیستم ها در یک پکیج گنجانده شود و با هم در ارتباط و اصطلاحا  Link   باشند آن را یک (( سیستم حسابداری یکپارچه ))  می نامند .

 سیستم یکپارچه حسابداری بدان معناست که بطور مثال شما فاکتور خرید کالایی را  در سیستم خرید ثبت می نمایید  نرم افزار بطور اتوماتیک  سند حسابداری آن را صادر و در حسابهای مربوط به خرید کالا و حساب فردی که از او کالا خریداری شده است ثبت های لازم را انجام داده و هم زمان و بطور اتوماتیک  تعداد و قیمت کالای خریداری شده را به کاردکس این کالا در انبار منتقل و به موجودی این کالا به تعداد فاکتور خرید اضافه می نماید و همچنین بطور اتوماتیک وجه و یا چک پرداخت شده جهت کالای خریداری شده که به فروشنده تسلیم شده است را بطور اتوماتیک در سیستم نقد و یا بانک و چک عمل نموده و سند اتوماتیک حسابداری آن در دفاتر عمل شده و تسویه انجام پذیرفته و گزارشات مالی اعم از حسابهای دفاتر / حساب اشخاص / موجودی کالا / ترازنامه / سود وزیان و ....  کل گزارشات مالی  در همان لحظه به روز می شوند .

اگر شرکتها بخواهند که این عملیات به شرح فوق بطور کاملا اتوماتیک انجام شود بایستی تمامی سیستم های نام برده شده فوق را از شرکت ارائه دهنده خریداری نمایند بطور مثال  اگر فقط سیستم حسابداری مالی داشته باشند و سیستم انبارداری نداشته باشند این عملیات انجام نخواهد پذیرفت .  

پس خریدارانی که می خواهند این عملیات اتوماتیک انجام شود  به نوعی یا مجبور و یا ترغیب به خرید سایر سیستمهای آن شرکت خواهند شد .

و زمانی که مجبور به خرید باشند شرکت ارائه دهنده نرم افزار  هر قیمتی که به آنها بدهند استفاده کننده گان قبلی شان  مجبورند که بخرند وگرنه کار و فعالیت  شرکت و موسسه آنها مختل و شاید از هم گسیخته شده و مشکلات بسیار زیاد و جبران ناپذیری برای شرکت استفاده کننده به بار آورد  .

 در نوع کارآئی های این نرم افزارها  نکته بسیار قابل توجه و قابل تعمقی وجود دارد که به آن نکته بیش از نکات دیگر باید توجه داشت و آن این است که متاسفانه در طراحی و برنامه نویسی  اکثر نرم افزارهای حسابداری نام برده شده استانداردهای حسابداری دوبل و دو طرفه با رعایت طریقه تحریر دفاتر قانونی  رعایت نشده فلذا نمی توان آنها را برای  استفاده شرکتهایی که می خواهند حسابداری استاندارد داشته و در انتهای کار و سال مالی دفاتر قانونی خود را از روی نرم افزار حسابداری تحریر و برای رسیدگی به اداره دارائی و تشخیص مالیات ارائه دهند مورد استفاده قرار داد .

و به اصطلاح اکثر این نرم افزارها بازاری و فروشگاهی بوده و فقط با دید صدور فاکتور برای مشتریان و کنترل حساب مشتری و چکهای صادر شده و کنترل موجودی صندوق و کالاهای موجود در انبار نوشته شده و از استاندارد های حسابداری دوبل و دو طرفه و دفاتر قانونی غافل شده اند .

و البته برخی از آنها هم این استاندارد ها را رعایت نموده و دارای دفاتر قانونی و دوبل  بوده و برخی دیگر  خوشبختانه هم با دید بازاری و فروشگاهی و هم با دید حسابداری دوبل استاندارد نوشته شده اند و هر دو عمل را می توانند انجام دهند .

 حال از این به بعد وارد بحث مهم ( قیمت نرم افزار )  خواهیم شد .

 از زمان پیدایش نرم افزارهای حسابداری و مالی و یا کلا هر نرم افزار در هر زمینه ای در ایران تا به حال هیچ نهادی و یا هیچ سندیکا و یا انجمنی جهت نرخ گذاری بر روی نرم افزار نبوده است و تقریبا هیچ کنترلی بر روی نحوه و نوع قیمت گذاری بر روی نرم افزار در ایران وجود ندارد .

این خود شرکتها و مؤسسات تولید کننده و پدید آورنده نرم افزار هستند که معمولا با در نظر گرفتن هزینه های تولید و برنامه نویسی و جانبی و میزان سود خود و حفظ توان رقابت با  شرکتها و مؤسسات مشابه  اقدام به سیاست گذاری  نرخ های خود نموده و قیمت نرم افزارهای خود را تعیین می نمایند .

 نرم افزارهای حسابداری که به صورت  سیستم به سیستم و جداگانه از یکدیگر فروخته می شوند معمولا از  قیمت های  000 / 100 تومان شروع و تا قیمت های 000 / 000 / 20 تومان بوده و سیستم های حسابداری که به صورت یکپارچه فروخته می شوند معمولا از قیمت های 000 / 200 تومان شروع و تا قیمت های  000 /000 / 180 تومان  هم اکنون به فروش می رسند .

 همانطوریکه بیان شد  در ادامه این قسمت که بی ربط به رقابت این نرم افزارها با یکدیگر هم نیست لازم است که بدانید نرم افزارهای نام برده شده همانطوری که  هر کدام دارای کارآئی های مختلف هستند /  دارای قیمت های متفاوتی نیز هستند .

به نظر اینجانب نرم افزار های حسابداری موجود را هم به لحاظ کارآئی و هم به لحاظ قیمت می توان به 3 دسته و گروه عمده تقسیم نمود :

 1 –گروه اول ( شامل نرم افزارهای حسابداری  بسیار گسترده و بسیارگران  )

2 –گروه دوم ( شامل نرم افزارهای حسابداری  متوسط و تقریبا گران )

3 –گروه سوم ( شامل نرم افزارهای حسابداری کوچک و ارزان )

 و همچنین استفاده کننده گان از این نرم افزارها  / هم به لحاظ وضع مالی شرکت خود و توانایی پرداخت هزینه خرید نرم افزار حسابداری و هم به لحاظ نوع کارشان نیز به 3 گروه عمده تقسیم خواهند شد :

 1 – گروه اول ( شامل کارخانجات / ادارات / سازمانها / نهاد ها / و مشاغل بسیار گسترده و بزرگ )

2 – گروه دوم ( شامل شرکتها / کارگاهها / فروشگاههای متوسط )

3 – گروه سوم ( شامل فروشگاههای کوچک / مغازه داران / کسبه جزء )

 کاملا بدیهی است  فردی که صاحب فروشگاه کوچکی در خیابان استانبول بوده و یک بوتیک لباس فروشی جزئی دارد  نه توان خرید نرم افزار های حسابداری بسیار گران را دارد و نه نوع کار ایشان به صورتی است که نیاز به چنین نرم افزار گسترده ای داشته باشد .

پس بطور اتوماتیک این کاسب به  دنبال نرم افزاری در گروه نرم افزارهای حسابداری ارزان  قیمت به دنبال نرم افزار مورد دلخواهش به جستجو  می پردازد  .

 و بلعکس کارخانه جات و شرکتهای بسیار بزرگ و گسترده ای  مثل ایران خودرو و سایپا  یا وزارتخانه ها  بعلت گستردگی کار خود  و یا مسائلی دیگر  معمولا به دنبال نرم افزارهای حسابداری بسیار گسترده که بتواند کار گسترده آنها را انجام دهد رفته و طبیعتا به علت وضع فوق العاده خوب مالی اینگونه شرکتها و ادارات و اینکه  هزینه خرید نرم افزار را شخص پرداخت نمی کند /  قیمت نرم افزار حسابداری برایشان مهم نیست که چقدر باشد بنده خود شخصا دیده ام شرکتی نیمه دولتی  برای خرید یک نرم افزار حسابداری  تقریبا 000 / 000 / 270 میلیون تومان  پرداخت کرد

البته نا گفته نماند که نرم افزار حسابداری در حد  000 / 000 / 2 تومان هم کار این شرکت را انجام می داد .

در هر صورت تصمیم مدیران مالی این شرکت اینگونه بود که این مقدار هزینه کنند !! چرا ؟ بماند !

 البته نمی توان گفت به طور 100 در 100  هر نرم افزار حسابداری بسیار گران  / خیلی خوب و عالیست و هر نرم افزار حسابداری ارزانی خیلی بد و بی ارزش است چون به دلیل همان قیمت گذاری نرم افزار که توسط پدید آورنده اش صورت پذیرفته  یکی مایل است که نرم افزار حسابداریش را  100 میلیون تومان بفروشد و دیگری دوست دارد  مشابه همان نرم افزار شاید هم قدری بهتر از آن را 50 هزار تومان بفروشد و این مسئله میزان کارآئی نرم افزار را تعیین نمی کند .

بسیار دیده ایم  نرم افزار حسابداری که  50 هزار تومان خریداری شده به مراتب کامل تر  و بسیار بهتر و کارآمد تر از نرم افزاری بوده است که 10 میلیون تومان قیمت داشته است .

به نظر اکثر استفاده کننده گان و متخصصین حسابداری و مالی نرم افزاری چون حسابداری یکپارچه پارسا 2000  از لحاظ کارآئی  در گروه دوم یعنی نرم افزارهای حسابداری متوسط و از لحاظ  قیمت  آنقدر ارزان است که حتی در گروه سوم یعنی ( ارزان ها ) هم قرار نمی گیرد !!!

 با این قیمت حسابداری پارسا 2000 برخی از همکاران گروه  بسیار ارزان ها را برای این نرم افزار در نظر می گیرند .

 نرم افزار حسابداری یکپارچه پارسا 2000 به لحاط کارآئی  خوب و قیمت بسیار ارزانش جایگاهی بسیار ویژه در میان نرم افزارهای حسابداری دارد و به لحاظ راحتی کاربر در استفاده از این نرم افزار باعث محبوبیت بیشتر آن حتی بین افرادی که حسابدار نیستند شده است  .

در این مبحث قصد آن را داریم که نرم افزار  یکپارچه حسابداری پارسا 2000 را با تمامی 36  نرم افزار حسابداری نام برده شده فوق  هم  ( از لحاظ کارآئی و هم از لحاظ قیمت )  مورد مقایسه و نقد و بررسی قرار دهیم :

نرم افزار حسابداری پارسا 2000 را با نرم افزارهای ( بسیار گران قیمت ) نمی توان مقایسه نمود چون نه کارآئی های آنها مشابه است و اگر هم قدری مشابه باشد  از لحاظ قیمت واقعا نمی توان مقایسه ای انجام داد .

چگونه ممکن است یک نرم افزار حسابداری 000 / 6 تومانی را با یک نرم افزار 000 / 000 / 120 تومانی مقایسه نمود ؟؟؟!!!

روش های قیمت گذاری / روش های فروش / روش های تبلیغات / نوع عملیات نرم افزار / و... هر کدام از این نرم افزارها از زمین تا آسمان فرق می کند .

با ذکر یک داستان واقعی این عدم توانایی مقایسه را بین نرم افزار حسابداری پارسا 2000 با نرم افزارهای بسیار گران قیمت برایتان توضیح می دهم تا خوب متوجه شوید :

دوستی داشتم که معاون اداری و مالی یک شرکت بزرگ و خوب بود و وضع مالی شرکتشان  هم بسیار خوب بود و در صدد خرید نرم افزار حسابداری برای شرکت خود بودند ایشان از بنده راهنمایی خواستند که کدام نرم افزار را انتخاب کنند ؟؟  بنده با توجه به نوع عملیات شرکت آنها و نوع کارشان و حجم عملیات مالی آنها  نرم افزاری به آنها پیشنهاد دادم که تمام عملیات شرکت آنها را که انجام می داد هیچ  بلکه قابلیت های بسیار بیشتری هم داشت که برای آنها بسیار مطلوب بود  قیمت آن نرم افزار هم در  حدود 000 / 400 تومان بود .

بعد از چند هفته بنده ایشان را ندیدم و بعد که ایشان را دیدم از وی پرسیدم که چی شد ؟؟  آن نرم افزار حسابداری را رفتی ببینی و یا خریدی یا نه ؟؟

ایشان فرمودند بله رفتم و آن نرم افزار را دیدم / بسیار نرم افزار خوبی بود و تمام کار شرکت ما را هم انجام می داد .

گفتم خوب خریدی  ؟؟ گفت نه !!

گفتم چرا ؟؟

گفت : اولا به  مدیر عامل گفتم که قیمت نرم افزار 400 هزار تومان است که ترش کرد و گفت نرم افزار حسابداری 400 هزار تومانی اصلا به درد نمی خوره !!!!  انگار می خواست نرم افزار را متری یا کیلویی بخره !!

ثانیا  در همان موقع فردی پیدا شد و از سوی یکی از این شرکتهای بسیار بزرگ نرم افزاری  با من تماس گرفت و گفت بیایید نرم افزار ما را بخرید نرم افزار ما چنین است و چنان و گفت که من با  فلانی در هیئت مدیره شرکت شما آشنا هستم و ایشان گفته اند که از ما نرم افزار حسابداری خود را بخرید و ادامه داد که فردا برای نصب نرم افزار به شرکت ما می آید .

فردای آن روز ایشان به شرکت ما آمد و بعد از اینکه با همان فرد هیئت مدیره مذاکره ای نمود نرم افزار را آورد روی کامپیوتر ها نصب کرد و بلافاصله صورتحسابی را که به امضای رئیس هیئت مدیره بود برای بنده آورد که چک پرداخت آن مبلغ را صادر کنم  به صورتحساب که نگاه کردم  شاخ در آوردم !!!

یک صورتحساب  با مبلغ  000 / 000 / 168 میلیون تومان و هزینه های پشتیبانی ما هیانه 000/340/3 تومان  !!!

دوستم که تعریف می کرد می گفت من که هاج و واج مانده بودم تا آمدم صحبتی کنم فردی که از سوی شرکت نرم افزاری آمده بود  سوئیچ  یک اتومبیل را روی میزم گذاشت و گفت آقای ......

فرمودند قابل شما رو نداره !!!! وو ......

بله دوست عزیز به این طریق ما هم صاحب یکدستگاه اتومبیل  L90  صفر کیلومتر شدیم !!!

خدا بده برکت ....

دوستان عزیز و همکاران گرامی این مطالب داستان نبود بلکه واقعیت هایی است که اتفاق افتاده حال شما بفرمایید که نرم افزار حسابداری پارسا 2000 با 000 / 6 تومان قیمت  چگونه می تواند  اینگونه فروش کند !!!؟؟؟

چگونه می تواند مورد مقایسه قرار بگیرد ؟؟؟!!! چگونه دیده می شود ؟؟؟!!!

نرم افزار حسابداری یکپارچه پارسا 2000  را چه از لحاظ کارآئی و چه از لحاظ قیمت  می توان با نرم افزارهایی که در  گروه دوم و سوم ( متوسط و ارزان ) مقایسه نمود .

در این مقایسه به نظر متخصصین حسابداری و مالی و استفاده کننده گان این نرم افزار از چایگاه بسیار خوبی بر خوردار است چرا که هم عملیات حرفه ای حسابداری و دوبل استاندارد را انجام می دهد و هم عملیات خرید و فروش کالا ها را به روش بسیار ساده بازاری و کاربری با آن هم بسیار آسان و راحت بوده و  دارای ارزان ترین قیمت نرم افزار حسابداری در سراسر ایران است و تقریبا هیچ نرم افزار حسابداری  به این قیمت نه آمده است و نه  در حال حاضر وجود دارد .

همچنین با سابقه کارکرد 15 ساله این نرم افزار و دارا بودن بیش از  یکصد هزار یوزر و کاربر امتحان علمی و تخصصی خود را به نحو  بسیار مطلوبی پس داده است .

در این قسمت می خواهیم نرم افزار حسابداری پارسا 2000 را  با  یک نرم افزار حسابداری به نام هلو  مقایسه ای تخصصی و فنی نماییم اما  ابتدا لازم است برای مقایسه هر چه بهتر این 2 نرم افزار  با  نرم افزار حسابداری یکپارچه پارسا 2000 و کارآئی ها و قیمت آن هم آشنا شوید :

نرم افزار حسابداری یکپارچه پارسا 2000

قابل نصب و اجرا در محیط  ویندوزهای

۹۵ / ۹۸ / ۲۰۰۰ /  Xp / me

شامل 10 سیستم حسابداری به هم پیوسته می باشد و سیستم ها موجود در آن عبارتند از : 

( حسـابــداری مـالـی  ) ، دوبـل استـانـدارد

1 – معرفی گروههای مختلف حساب و ماهیت آنها ( دارائی ، بدهی ، سرمایه ، درآمد ، هزینه و …)

2 – معرفی سرفصل حسابها در سطح کل ، معین ، تفصیلی ( سه سطح ) ، انتخاب کد و افتتاح حساب به دلخواه و آزاد

3 – صدور اسناد حسابداری در سطح کل ، معین و تقصیلی  و با تعداد ردیفهای ثبت بسیار زیاد

4 – امکان جستجوی کدینگ هر حساب ( کل ، معین ، تفصیلی ) در هنگام صدور سند از طریق قسمتی از نام یا کد حساب

5 – امکان تعریف سرفصل حساب جدید ( کل ، معین ، تفصیلی ) در هنگام صدور سند حسابداری

6 – امکان  گرفتن سند الگو و الگوبرداری از یک سند حسابداری برای صدور اسناد جدید 

7 – امکان اصلاح اسناد حسابداری قبل از ثبت دائم شدن آنها

8 – امکان مشاهده گردش و مانده حساب هر سطح از حسابها ( کل ، معین ، تفصیلی ) هنگام صدور سند حسابداری بدون احتیاج به خارج شدن از سند

9 – امکان درج سند بین اسناد و افزایش اتوماتیک شماره سریال اسناد بعدی

10 – امکان حذف سند از بین اسناد و کاهش اتوماتیک شماره سریال اسناد

11 – امکان ثبت دائم نمودن اسناد حسابداری و حالت غیر قابل تغییر اسناد

12 – قابلیت تعریف شرحهای مختلف و پیش شرحهای معمول جهت سهولت و جلوگیری از  تکرار تایپ شرحهای تکراری

13 – چاپ و یا مشاهده اسناد حسابداری ( از تاریخ تا  تاریخ   یا  از سند تا سند )

14 – مرتب کردن اسناد حسابداری به ترتیب تاریخ به همراه شماره سریال گذاری اسناد بطور اتوماتیک

15 – مرتب کردن اسناد حسابداری به ترتیب شماره سریال

16 –  گزارش اسناد خالی بین اسناد حسابداری

17 – گزارش خلاصه اسناد حسابداری ثبت شده و شرح کامل سند و تعداد اسناد ثبت شده

18 – قابلیت تغییر توضیحات و شرحهای پاورقی ویا امضاهای ذیل اسناد حسابداری و گزارشات مالی

19 – صدور سند افتتاحیه و اختتامیه ، در هر زمان دلخواه و بستن اتوماتیک حسابها توسط نرم افزار ، مانده گیری حسابها و انتقال مانده ها به سال بعد و صدور اتوماتیک سند افتتاحیه سال بعد

20 – انتقال اتوماتیک  کلیه عملیات انجام شده در اسناد حسابداری به دفاتر روزنامه ، کل ، معین و تفصیلی و حسابهای مربوطه

21 – چاپ و یا مشاهده دفتر روزنامه ( با مبالغ کل ، با مبالغ معین ، با مبالغ تفصیلی ) از تاریخ   تا  تاریخ   یا از سند  تا سند

22 – قابلیت جستجوی شرح  و یا مبلغی خاص در اسناد حسابداری ،  روزنامه ، کل ، معین ، تفصیلی و در کل عملیات مالی

23 – چاپ و یا مشاهده دفاترکل ، معین  ، تقصیلی  استاندارد ( از تاریخ  تا  تاریخ  یا از سند  تا سند )  یا از ابتدای دوره مالی تا هر مقطع دلخواه

24 – گزارش حسابهای مانده بدهکار معین یک حساب  کل

25 – گزارش حسابهای مانده بستانکار  معین یک حساب کل

26 – گزارش حسابهای مانده بدهکار تفصیلی یک حساب معین

27 – گزارش حسابهای مانده بستانکار تفصیلی یک حساب معین

28 – تراز آزمایشی به شش صورت و نوع مختلف ( از تاریخ تا تاریخ   یا از سند  تا   سند  )

29 – قابلیت بازدید گردش و عملکرد یک حساب از درون تراز آزمایشی بدون نیاز به خروج از تراز ( مرور حسابها )

30 – سود و زیان و ترازنامه در هر لحظه و ON   LINE      

31 – سود و زیان و ترازنامه  بر اساس محاسبات موجودی کالا بر اساس آخرین خرید هر کالا و یا نرخ میانگین خرید کالاها

32 -  امکان معرفی کاربر و توانایی محدود کردن محیط کاری و نظارت بر  اپراتورها

33 – امکان تهیه کپی پشتیبان ( BACK  UP      )  از کل اطلاعات حتی با حجم بسیار بالای داده ها بر روی فلاپی دیسکت بدون نیاز به استفاده از دیسکت دیگر (  فشرده سازی یا  ZIP   کل اطلاعات مالی بصورت اتوماتیک توسط خود نرم افزار  )

34 – امکان تهیه  کپی پشتیبان  (    BACK   UP   ) بطور اتوماتیک توسط خود نرم افزار بر روی دیسک سخت یا هارد دیسک و یا مسیر دلخواهی که توسط کاربر تعیین می شود

35 – امکان دریافت اطلاعات از سیستم خرید و فروش و صدور سند حسابداری اتوماتیک و ثبت فاکتورهای خرید و یا فروش در حساب مشتری و یا خریدار و حسابهای فروش و یا خرید کالا و همزمان در انبار کالا

36 – امکان دریافت اطلاعات از سیستم انبارداری و صدور سند حسابداری اتوماتیک

37 – امکان دریافت اطلاعات از سیستم صندوق و گردش وجوه نقد 0 دریافتها و پرداختهای صندوق ) و صدور سند حسابداری اتوماتیک

38 – امکان دریافت اطلاعات از سیستم عملیاتی بانک و کنترل چک و صدور سند حسابداری اتوماتیک

39 – دسترسی به ماشین حساب در کلیه قسمتهای سیستم

40 – پیش بینی منوهای هوشمند جهت جلوگیری از اشتباهات و آموزش اپراتور از طریق لاین انتهای صفحه تصویر در همه قسمتهای سیستم

41 – قابلیت استفاده از کلیدهای HELP    یا کمکی و راهنما جهت توضیحات مکفی و راهنمائیهای بیشتر اپراتور

42 – قابلیت فارسی کردن چاپگر با فونتهای مختلف و متنوع

43 – قابلیت تغییر عنوان شرکت در مورد سال مالی فعال

44 – امکان کار با چندین سال مالی مختلف

  (  ا نـــبــــارداری  ) 

1 – معرفی گروهی یا جزء به جزء کالاها و اجناس و معرفی هر کالا با کد مخصوص به خود

2 – تنظیم و ثبت برگه انتقال یک کالا از یک انبار به یک انبار دیگر و یا از یک انبار به حساب شخص در حسابداری مالی و ثبت اتوماتیک سند حسابداری

3 – قابلیت روئیت و چاپ و یا اصلاح برگ انتقال کالا به انبار دیگر و یا حسابی مخصوص و بلعکس

4 – قابلیت تعریف 1000 انبار و 1000 کالا و جنس مختلف در هر انبار

5 – قابلیت تعریف حد سفارش کالا جهت خرید به هنگام و تامین مواد و کالاها به موقع

6 – قابلیت تعریف  9  نرخ  متفاوت جهت ورود و یا خروج کالا از انبار ( نرخ خرید ، نرخ فروش ، نرخ میانگین خرید ، نرخ میانگین خرید بعلاوه درصدی دلخواه ، نرخ خرده فروشی ، نرخ عمده فروشی ، نرخ اختیاری و دلخواه ، آخرین نرخ خرید از فروشنده  ، آخرین نرخ فروش به یک خریدار )

7 – قابلیت بروز کردن کل اجناس و کالاها و یا قسمتی از کالاهای موجود در انبار با یکی از نرخ های توصیفی فوق

8 – انتقال اتوماتیک کل مشخصات کالاها و اجناس و مقدارهای ریالی / تعدادی / موجودی / کدینگ  کالاها و اجناس و … از یک سال مالی به سال مالی بعد و محاسبه اتوماتیک موجودیها ی جنسی و ثبت های اتوماتیک در حسابداری مالی

9 – تنظیم و ثبت حواله انبار هنگام خروج و یا فروش کالاها همراه با مشاهده کل عملکرد حساب و کاردکس کالا و تخصیص و یا عدم تخصیص تخفیفات و تعیین نرخ های اختیاری ، خرده فروشی  و عمده فروشی ، میانگین خرید ، میانگین خرید بعلاوه درصدی دلخواه ، و ثبت اتوماتیک سند حسابداری و تعیین شماره سند ثبت شده اتوماتیک در حسابداری مالی

10 – تنظیم و ثبت رسید انبار هنگام ورود و یا خرید کالاها به انبار و ثبت اتوماتیک انجام خرید در حسابهای انبار و شخص فروشنده

11 – روئیت و اصلاح رسید انبار و اصلاح اتوماتیک در همه عملیات سیستم

12 – قابلیت ثبت مرجوعیها و برگشت از فروش و برگشت از خرید اجناس و کالاها و ثبت اتوماتیک در حساب کالا در انبار و حسابداری مالی

13 – قابلیت تهیه گزارش کارت کالا ها (تعدادی ، ریالی ) و کل مشخصات یک کالا از ابتدای ورود به انبار تا مقطع زمانی دلخواه

14 – قابلیت تهیه گزارش موجودی انبار ( تعدادی  ،  ریالی  ) و مشاهده و چاپ کل کالاهای موجود در انبار و مشخصات کامل آنها و فروش هر یک از کالاها

15 – قابلیت تهیه گزارش لیست قیمت تمامی کالاهای موجود در انبار با انواع نرخهای معرفی شده به سیستم

16 – قابلیت تهیه گزارش لیست موجودی غیر صفر انبار

17 – قابلیت گزارش لیست  سفارش و درخواست کالاهای مختلف از انبار و یا انبارها

18 – قابلیت تهیه لیست انبارگردانی و تعیین مغایرات بین حساب کالا (  تعدادی  ، ریالی  ) در حسابداری مالی و اطلاعات کامپیوتر و انبار فیزیکی

19 – گزارش کاردکس کالا و گردش کل عملیات ورود و خروج هر یک از کالاها ( کلی ،  گروهی ،  جزئی  )

20 – بروز کردن نرخهای فروش موجودیهای انبار

21 – قابلیت افتتاح انبار و یا معرفی کالاهایی که قبلا در انبار نبوده ، در زمان صدور حواله انبار و یا رسید انبار

22 – قابلیت به ترتیب کردن موجودیهای انبار بر اساس کد و یا حروف الفبا

23 – قابلیت جستجوی سریع و یافتن نام انبارها و یا کالاهای معرفی شده از طریق کد و یا قسمتی از نام کالا

( سیـستم کنترل تولیـد و قیمت تـمام شـده ساخت محصول )

 1 – تعریف فـرمـولاسیـون ساخت یک محصـول

   عملکرد سیستم :  شما می توانید فرمول ساخت یک محصول را برای سیستم تعریف و تعیین نموده و سپس فرمان تولید این محصول را به تعداد یا مقدار دلخواه صادر نمایید ، سیستم با توجه به فرمولی که تعیین نموده اید مقادیر و یا تعداد موادهای اولیه را از انبار مواد اولیه برداشت نموده و برگه تولید محصول را صادر و بطور اتوماتیک تعداد  یا مقدار محصول ساخته شده را به انبار کالای ساخته شده انتقال می دهد و همزمان مقادیر و یا تعداد مواد اولیه های مصرف شده برای ساخت این محصول را از انبار مواد اولیه کسر می نماید ، بنابر این مواد های اولیه مصرف شده برای ساخت یک محصول چه از لحاظ تعدادی و چه از لحاظ ریالی بطور دقیق شناسایی شده و قیمت تمام شده ساخت محصول از لحاظ مواد اولیه بطور کاملا دقیق محاسبه میگردد .

2 – بـرگه قیمت تـمام شـده 

    عملکرد سیستم :  قیمت تمام شده یک محصول حاصل جمع عوامل تولید ( مواد اولیه مصرف شده +  هزینه های دستمزد مستقیم  +  هزینه های سربار ساخت ) بوده که در این قسمت از سیستم می توانید این محاسبات را به راحتی انجام دهید ، مواداولیه مصرفی و هزینه های دستمزد مستقیم بصورت ریز و هزینه های سربار ساخت نیز بصورت ریز در برگه قیمت تمام شده می تواند گنجانده شود و قیمت تمام شده نهایی محصول را  ، سیستم بطور اتوماتیک محاسبه نموده و در پایان نیز می توانید نسبت به هر کدام از آیتم های فوق درصدی سود ( سود بین مراحل تولید ) را در نظر گرفته و تعیین نمایید ، بدیهی است بهای فروش محصول نیز بطور اتوماتیک محاسبه شده و به شما پیشنهاد می گردد .

( سیـستـم خـریـد و فـروش و صـدور فـاکتـور )

 1 – صدور فاکتور فروش به  12  صورت و تیپ کاری مختلف

2 – امکان تعریف انبار و یا محصول جدید در داخل هر انبار در هنگام صدور فاکتور فروش

3 – امکان  افتتاح حساب مشتری جدید هنگام صدور فاکتور فروش

4 – امکان مشاهده گردش و ریز حساب و یا مانده حساب هر مشتری در هنگام صدور فاکتور فروش

5 – امکان تعریف نرخهای فروش به دلخواه کاربر ( نرخ میانگین خرید ، نرخ میانگین فروش  ، نرخ میانگین خرید بعلاوه درصدی اضافه ، نرخ آخرین خرید ، نرخ آخرین فروش به مشتری دلخواه  ،  نرخ آخرین فروش  ، نرخ های اختیاری  )

6 – محاسبه اتوماتیک سود هر کالا و یا هر فاکتور و مشاهده آن حتی  هنگام  صدور فاکتور فروش

7 – مشاهده وضعیت موجودی هر انبار و هر جنس و کالا از لحاظ (  تعدادی و یا ریالی  )   حتی در هنگام صدور فاکتور فروش

8 – امکان هرگونه کسورات و یا اضافات به فاکتور فروش کالا

9 – ثبت سند اتوماتیک فاکتور فروش در حسابداری مالی و همزمان در حساب مشتری و کسر کردن جنس فاکتور شده از انبار کالا

10 – امکان تعریف چگونگی  دریافت مبلغ فاکتور فروش  از مشتری ( بصورت نقد  ،  نسیه یا اعتباری یا دریافت چک ) و ثبت

پاسخ دهید

6 نظر

moooohamad  ۱۳۹۱/۰۷/۰۸ - ۱۹:۳۹:۴۴

salam 20ste aziz mamnooon az matalebe veblageton estefade kardam. fagat ye moshkeli to vebeto didam har kari kardam man natonestam ozzzzzzzv sham movafag beshid

manicure  ۱۳۹۶/۰۱/۱۹ - ۱۴:۴۳:۲۶

Hello! I know this is kind of off-topic but I had to ask. Does operating a well-established website such as yours take a lot of work? I'm brand new to running a blog however I do write in my journal daily. I'd like to start a blog so I will be able to share my experience and thoughts online. Please let me know if you have any kind of suggestions or tips for brand new aspiring blog owners. Thankyou!

BHW  ۱۳۹۶/۰۲/۰۴ - ۰۴:۴۶:۴۵

I like the helpful info you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I'm quite sure I'll learn a lot of new stuff right here! Best of luck for the next!

manicure  ۱۳۹۶/۰۲/۰۶ - ۲۳:۴۲:۵۰

Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

snobbishchief235.soup.io  ۱۳۹۶/۰۲/۱۷ - ۰۵:۱۹:۵۹

Since the admin of this web page is working, no question very shortly it will be renowned, due to its feature contents.

Rick  ۱۳۹۶/۰۶/۱۶ - ۱۳:۳۱:۵۲

Hey there! I've been following your weblog for a while now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Lubbock Texas! Just wanted to tell you keep up the fantastic job!